Pakkeliste til teltturen: Giv ham udstyr til madlavningen i naturen

Skal du finde en gave til en mand der har alt og som elsker natur og teltture, så giv ham udstyr til hans næste udendørs oplevelse.

Hvis du står og skal afsted på telttur og mangler inspiration til, hvad der bør pakkes med til turen, så finder du den ultimative pakkeliste nedenfor. Inden afrejse er det altid en god ide at skabe et overblik over, hvilke ting der bør pakkes med, da det både hjælper til at give et overskueligt overblik undervejs i pakningen, samtidig med, at du kan tjekke, at du har husket alt.

På telttur er der et hav af forskelligt udstyr, der er uundværligt, og alt efter hvor du rejser hen, kan listen variere. Nedenfor finder du bud på noget af det udstyr, som helt sikkert bør pakkes med til din tur

Mad & drikke

Vigtigt og nødvendigt at pakke med på teltturen. På teltture, vandreture eller andre friluftsture, er det vigtigt at energidepoterne blive tanket op, da du vil komme til at forbrænde mere energi end normalt.

Hvis du skal på tur det fri, er det god ide at medbringe et Trangia, som er det ultimative kogegrej, som giver dig de bedste forudsætninger for madlavning i det fri. Med et klassisk Trangia-sæt kan du lave mad, lige hvor det passer dig og når sulten opstår.

Trangia stormkøkkener findes i forskellige størrelser, og består at de nødvendige køkkenartikler, som gør det muligt at lave lækker mad på turen. Et Trangia-sæt fylder minimalt, og det funktionelle design sikrer at det er nemt at have med i tasken på turen.

Telt

Det er naturligvis et ”musthave” at pakke teltet med på tur, da det danner rammen om din ferie og det komme til at fungere som din bolig på turen. Telte findes i mange forskellige størrelser, modeller, materialer og prisklasser, og det er vigtigt, at du finder dét telt, der matcher lige præcis dine ønsker og behov.

Skal du på vandretur, hvor teltet er en del af oppakningen, bør du overveje at finde et kompakt telt, der vejer og fylder minimalt. Hvis du derimod skal afsted på bilferie, vil det være en overvejelse, som skal tages mindre hensyn til.

Udover telt er det nødvendigt at have det rigtige udstyr med til teltet. Det er altid en god ide med en pløkhammer og et par ekstrapløkker, så du nemt kan fæstne teltet til jorden.

Tøj & sko

Alt efter hvor turen går hen, er det vigtigt at pakke tøj efter de forventet vejrforhold. Før turen begynder, kan det være en god ide at tjekke vejret ud for din destination – så er du sikker på at være klædt godt på til turen.

Du har helt sikkert en masse tøj, som du nødigt vil undvære, men på teltture er det vigtigt at pakke praktisk. Hvis du skal på telttur i Danmark eller Norden, kan temperaturen om natten falde, og det er vigtigt at pakke et ekstra sæt varmt tøj med, så du kan sove godt.

Hvis du har planlagt at skulle vandre nogle dage, er et ekstra sæt fodtøj svært at undvære, og du kan overveje både at pakke vandrestøvler, sko og sandaler med på teltturen.

Sov godt

Efter en god lang dag i det fri, er det vigtigt med en god nattesøvn uden afbrydelser. Du kan med et komfortabel liggeunderlag og sovepose gør dit for at dette lykkedes.

En god nattesøvn afhænger af godt grej, og hvis du har planlagt 14 dage i telt, bør du ikke går på kompromis med dit udstyr. En god nattesøvn søger for at du får fornyet energi, og det er vigtigt du finder den sovepose der passer til dine ønsker og matcher dine behov.

Hvis soveposen skal hægtes på rygsækken, bør du overveje en letvægtssovepose, som vejer minimalt. Et blødt og komfortabelt liggeunderlag er ligeledes et must at medbringe på teltturen og det sikrer, at du ikke kommer til at ligge på et hårdt underlag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *